Nosaltres

a1L’escola de música de Sant Fost de Campsentelles va obrir les seves portes el 28 de setembre de l’any 2008 en un acte inaugural de l’Ajuntament a l’Auditori de l’Ateneu de Sant Fost de Campsentelles i va comptar amb la presència i parlament de l’Alcadessa Sra. Montserrat Sanmartí i de la regidora de cultura Sra. Margarita Santos. L’escola està en règim de conveni amb l’Ajuntament, funciona com una escola concertada de gestió privada. Des del dia de la seva inauguració han passat molts alumnes que han gaudit de l’aprenentatge i de l’experiència de fer música, sigui en grup, cantant o amb el propi instrument. L’escola està dirigida per la Rita Sagarra i l’Ignasi Caño.

 

ignasi400x300Ignasi Caño
Director de l’escola
Llenguatge musical
Violí
Guitarra
Música de cambra

Rita Sagarra
Directora de l’escola
Estimulació musical menuts
Iniciació musical
Llenguatge musical
Piano
Música de cambra

Elisenda chuecosElisenda Chuecos
Llenguatge musical
Piano
Cant coral
Música de cambra


Merçè BlanesMerçè Blanes
Guitarra
Música de cambra

Maria LlastarryMaria Llastarry
Piano
Contrabaix
Llenguatge musical
Música de cambra

Llorenç Samso i SagreraLlorenç Samsò i Sagrera
Piano
Llenguatge musical
Música de cambra


 

L’escola de música de Sant Fost de Campsentelles és una escola on apostem per una educació àmplia i flexible, on es pugui aprendre música com a expressió artística, d’enriquiment personal i humà. El projecte educatiu està basat en viure la música com una eina d’aprenentatge integrador en la formació de la persona. La música ha de formar part del procés educatiu dels infants, ja que ofereix moltes eines útils per al seu desenvolupament, incidint en aspectes com la concentració, l’atenció, la capacitat d’abstracció, l’esforç personal i col·lectiu, la coordinació motriu, aprendre a escoltar i discriminar sons. I també hem de remarcar l’aspecte d’aprendre a gaudir de la música compartint valors tan importants com l’alegria, la pau, la solidaritat, el respecte, el treballar en equip, l’amistat i l’ajut i suport als que puguin tenir més dificultats.

L’escola de música està oberta a tothom des dels més petits, els nadons, que comencen a descobrir el món sonor i de la música amb una gran alegria i afectivitat tot treballant la seva estimulació sensorial, fins als petits que fan iniciació i desenvolupen tot el seu potencial creatiu a través d’audicions, contes musicals, jocs de ritme, jocs simbòlics, creacions pròpies o sentir què és la relaxació i l’atenció en un context ple d’imaginació i expectatives infinites.

DSC_0229Els programes bàsics estan dirigits als alumnes de 7 als 15 anys on treballen el llenguatge musical, el cant, el ritme, les audicions i els instruments en forma individual i en música de cambra mentre aprenen a compartir totes aquestes experiències en les audicions públiques que es fan a l’Auditori de l’Ateneu de forma trimestral. Sense deixar de banda altres experiències enriquidores com participar en activitats solidàries.

Tanmateix, també hi ha cabuda per als joves i adults que vulguin gaudir del coneixement del llenguatge musical, tant de forma individual com col·lectiva, i dels instruments, individualment o en música de cambra. Els alumnes treballen qualsevol tipus de música, ja sigui moderna o clàssica.

L’escola està oberta a tota mena d’interessos, tant per als que vulguin aprendre música com a part de la seva formació integral com els que s’hi vulguin dedicar professionalment.

L’escola compta amb un bon equip de professionals en actiu i pot preparar els alumnes que ho desitgin a les proves d’accés al conservatori per a continuar amb els seus estudis professionals.

L’escola també participa en altres activitats del municipi, com a la Marató de TV3, i a la biblioteca amb els contes musicals per a nadons, entre d’altres.